MotLys

Av Ingeborg Elieson og Aleksander Jæger (2020)

Om kunstverket

Verket MotLys består av fem skulpturelle frø- og spire-former, plassert ved gulfargede glassparti i nye Randaberg helsesenter (offisielt åpnet 26. september 2020, men grunnet Covid19-pandemien ikke innflyttet før i 2021). Skulpturene er utført i kvit og grå betong og er fra 40 centimeter til to meter høye. Gulfargen i glassveggen gir assosiasjoner til lys og varme som vekstgrunnlag for de organiske formene, som er idemessig knyttet til Randaberg kommunes motto; "Den grønne landsbyen".

I anledning bygging av nytt helsesenter i Randaberg ble det satt ned eit kunstutvalg som skulle se på utsmykking av bygget. "Motlys" er ein del av denne utsmykkingen. Prosjektet er støtta av KORO (Kunst i det offentlege rom).

Skulpturene har disse størrelsene:

  1. 200 x 110 x 100 cm
  2. 100 x 100 x 90 cm
  3. 60 x 60 x 50 cm
  4. 75 x 75 x 60 cm
  5. 110 x 45 x 45 cm

Kunstnerne: Ingeborg Elieson (1983) ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2012 og bor og jobber i Fredrikstad. Elieson arbeider med ulike materialer som tre, marmor, metall og betong, og lager skulpturelle objekter med fokus på form, materialitet og materialets evne til å kommunisere sanselige opplevelser. Kunstneren er opptatt av den finstemte balansen mellom natur og menneske og jobber med forskyvning i balanse både som tema og som fysisk utgangspunkt i objektene sine, der hun eksperimenterer med bæreevne, vekt, spenn og bevegelighet. (Kjelde: https://norskekunsthandverkere.no/users/ingeborg-elieson)

Aleksander Jæger (f. 1985 - ) er utdannet fra kunstakademiet i Oslo og bor og arbeider også der. Jæger jobber med skulpturelle installasjoner, som fremstår som abstrakte, men også med referanser til natur og kropp. Kunstneren bruker ulike materialer i sin kunstneriske produksjon og er opptatt av forholdet mellom materialer, verkets uttrykk, arkitekturen i rommet og betrakteren.

Ingeborg Elieson og Aleksander Jæger

Les mer...

Relaterte artikler