Uten tittel

Av Oskar Sørreime (1975)

Om kunstverket

Dette maleriet er typisk for Oskar Sørreimes kunstnerskap etter 1960. Vi ser et jærlandskap under ein høy himmel. Lyset bryter så vidt gjennom skyene og skimrer i havet langt ute. Et par hus er antydet, som mørkere felt mot horisonten, der hav og land møtes.

Oskar Sørreime (1919 - 2007) var fra Stavanger. Han var aktiv som kunstner fra 1942 og uttrykte seg innen maleri og tegning. Gjennombruddet kom mot slutten av 1960-åren, da han fant sin egen stil. Fra da av konsentrerte han seg motivmessig om landskap og lysforhold på Jæren.

Sørreimes malerier er preget av abstraksjon og dempet fargebruk og et tilnærmet monokromt (ensfarget uttrykk. I landskapene er horisonten som oftest lav og himmelen høy.
Sørreime var utdannet ved Gjesdals malerskole, Stavanger. Han var hospitant ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi og har hatt flere studiereiser utanlands. Kunstneren har stilt ut i alle de større norske byene, utenom i Nord-Norge. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og flere kommunar, kunstforeninger og den norske ambassaden i Canada.

Oskar Sørreime

Les mer...

Relaterte artikler